ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μια πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό είναι καλό να γίνεται στην ηλικία των 7-8 ετών .

Παρόλα αυτά, σπάνια χρειάζεται σ’ αυτές τις ηλικίες μια α΄ φάση ορθοδοντικής θεραπείας σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις και με σκοπό να μην αντιμετωπίσουμε αργότερα ένα πολύ δυσκολότερο πρόβλημα.

Η προσωπική προσέγγιση του Ιατρού είναι ότι τα παιδιά δεν πρέπει να ξεκινούν ορθοδοντική θεραπεία πάρα πολύ νωρίς διότι κουράζονται και στο τέλος όταν είναι εντελώς απαραίτητο να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες, δεν συνεργάζονται…!

Έτσι προτιμάμε να ξεκινήσουμε όταν θα είναι κοντά στο να έχουν όλα τα μόνιμα δόντια τους, όποτε αυτό είναι δυνατό, ώστε με καλή συνεργασία η θεραπεία να μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία σε ενάμιση με δύο χρόνια και όχι σε 5…!

Και βέβαια με ένα Άριστο αποτέλεσμα !!!

Στα παιδιά με την ορθοδοντική θεραπεία επηρεάζουμε τη θέση των δοντιών αλλά και σκελετικά τις γνάθους επειδή βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης.

Στους ενήλικες η ανάπτυξη έχει πλέον οριστικοποιηθεί οπότε επηρεάζουμε μόνο τη θέση των δοντιών εκτός εάν η ορθοδοντική θεραπεία χρειαστεί να συνδυαστεί και με γναθοχειρουργική επέμβαση για να αποκαταστήσουμε μία σκελετική δυσαρμονία. Στη θεραπεία των ενηλίκων χρησιμοποιούμε κάθε σύγχρονη μέθοδο για το καλύτερο αποτέλεσμα και πάντα εξηγούμε τα υπέρ και τα κατά κάθε μεθόδου, όπως επίσης ότι όλοι οι τρόποι δεν ενδείκνυνται για όλα τα ορθοδοντικά προβλήματα.

Για οποιαδήποτε απορία σας έχει δημιουργηθεί, μπορείτε πάντοτε να επικοινωνήσετε με το Ιατρείο μας.

Πού θα μας βρείτε!