ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δρ. Αντώνης Διαμαντόπουλος γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1962 στο Αίγιο Αχαΐας. Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος και μετέπειτα συμβολαιογράφος στη Αθήνα. Έτσι μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε με άριστα από το 7ο Λύκειο Παγκρατίου το 1980.

Την ίδια χρονιά ξεκινά την φοίτησή του στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για τις επιδόσεις του στο Δ’ και το Ε’ έτος των σπουδών του επιβραβεύθηκε με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή τον Μάρτιο του 1986 με βαθμό ‘’Λίαν Καλώ’’.

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως οδοντίατρος στην Πολεμική Αεροπορία από τον Μάιο του 1986 έως τον Απρίλιο του 1988. Στην συνέχεια εργάσθηκε για τρία περίπου χρόνια ως γενικός οδοντίατρος στην Αθήνα, στο Παγκράτι.

Τον Ιούνιο του 1991 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ειδικότητα της ορθοδοντικής, στο Πανεπιστήμιο Saint Louis των Η.Π.Α. με καθηγητή τότε τον κ. Lysle Johnston Jr., έχοντας και υποτροφία από το ‘Ίδρυμα ‘’Αλέξανδρος Ωνάσης’’. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το κλινικό πρόγραμμα το 1994 και απέκτησε το τίτλο του Master of Science in Dentisty. Το 2004 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Στην επιστημονική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τη μορφή ελεύθερων ανακοινώσεων ή επιτοίχιων παρουσιάσεων, καθώς και δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά σε συνεργασία με άλλους συναδέρφους του.

Από το 1994 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα ασκώντας αποκλειστικά την ορθοδοντική, αρχικά στο Παγκράτι και μετέπειτα στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 18 στην περιοχή Χίλτον. Παράλληλα κατέχει θέση ελεγκτή-ορθοδοντικού στον Οργανισμό Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ.
 

Πού θα μας βρείτε!